Tab Content
Braddy40's Activity
About Me
My Vehicles
Media
Tab Content
  • Braddy40's Avatar
    20-01-2022, 09:38 PM
    Braddy40 replied to a thread Fluffy running in Engine
    Hi Tony, Didn't want to temp fate and update the thread too soon with the great news as I guess its still early days considering my intermittent fault sometimes re-surfacing weeks later. But as it happens it had a bit of a hiccup yesterday so might be worth adding an update now . Re-fitted the repaired MAF Friday thanks to Gary's great service and spent the long weekend making 6 cold starts and test drives. It ran faultlessly which is a great news. Noticed an improvement straight away...
    8 replies | 178 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    18-01-2022, 06:24 PM
    Braddy40 replied to a thread Fluffy running in Engine
    From personal experience ,if you have issues with a cold start focusing on the MAF first is definitely good advice before changing plugs or coil packs. If it turns out to be the MAF, Garry recently supplied some excellent servicing / soldering work on my MAF with thanks to Tony_T's guide. Might be worth looking at this Thread: Stalling when in drive auto? Any ideas
    8 replies | 178 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    14-01-2022, 11:50 AM
    And remember to change the AT filter on top as its hidden away , especially on an auto. Just make sure the area is clean of bits of old plastic wire casing and fairly easy to remove with the correct type of filter removal tool
    58 replies | 1323 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    07-01-2022, 02:13 PM
    Hi Steve, You could possibly give the old stepper a good spray with carb cleaner or wd40 to remove any sooty build up and put back on as it may have needed a clean rather than replace. I have included some images of my idle screw position (10-12 mm depth) which I realise is a wild stab in the dark but a rough position to work from and might be worth a try if the idling is awful at the moment anyway. Just thinking that trying both things together might at least get you close to what it was...
    70 replies | 2538 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    03-01-2022, 07:19 PM
    Hi Steve, Focusing on the MAF is probably the way to go for now as we may have similar symptoms with our cars. You may have read further back on the thread that I have replaced most possibilities . Sounds like you bought the stepper motor from Mike/ Viamoto as he also included a similar guide with mine. I was lucky with fitting mine, keeping the battery disconnected doing the job and when reconnected didn't need to make idle screw adjustment. BUT I have carefully turned my idle screw half a...
    70 replies | 2538 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    03-01-2022, 12:43 PM
    Well done for running test. Maybe the diode is on its way out if that is possible . Not sure if your cars issues are intermittent as whatever we are testing could be working ok at the time of the test. Getting the suggested soldering sorted is a good move as we are at least canceling out another possible cause. Would be interested in finding out what the results are if you get it looked at. Cheers.
    70 replies | 2538 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    02-01-2022, 08:43 PM
    Hi Steve, I also heard that the diode can be at fault and replaced. Was hoping that the soldering fix might be linked to the diode . Found this test in a manual that I haven't managed myself but hopefully will be of some use to you.
    70 replies | 2538 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    30-12-2021, 12:39 PM
    That would be amazing Garry! Many many thanks. Might use the time its off the road to sort out a couple more jobs, weather permitting. I will PM details etc. And of course also include costs for your time as well as postage costs. Thanks again!
    70 replies | 2538 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    29-12-2021, 02:14 PM
    Hi Tony, Thanks for adding the post for repairing the MAF and mentioning that cleaning the sensor wont fix the problem. The simple repair looks a bit scary to me as I have no confidence in my soldering or electrical skills. Wish you lived a bit closer to fix mine! Definitely worth fixing as a new one costs around£750. I just worry about making mine worse than it is, not being 100% its at fault anyway. Hope Steve manages his fix , would be good to hear how it went.
    70 replies | 2538 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    23-12-2021, 12:23 PM
    I agree with Dave. I replaced and upgraded just one of my horns on the passenger side. If you jack up just the one corner you will be surprised how much room there is up in there and is an easy spacious swap over. Definitely no need to remove bumper and probably one of the easier job on a Legnum.
    11 replies | 241 view(s)
  • Braddy40's Avatar
    22-12-2021, 02:42 PM
    Many thanks for the input Dave. As I have already ordered both sensors as they were so cheap from Viamoto I will probably go ahead and fit them to at least cancel out yet another possible cause. I will definitely give the wires a good check while changing them. Not sure if this makes sense but am hoping that the sensor is maybe reading hot or just giving a mixed message to the ECU from a cold start causing an incorrect fuel mix.
    70 replies | 2538 view(s)
No More Results
About Braddy40

Basic Information

About Braddy40
Membership Number:
1155
Country:
Wales
Car:
Galant/legnum
Region:
UK
First Name:
simon
What letter?:
4

Statistics


Total Posts
Total Posts
147
Posts Per Day
0.05
Albums
Total Albums
3
Total Pictures
25
General Information
Last Activity
Yesterday 07:36 PM
Join Date
24-03-2014
Referrals
0
  • No Listings in the database at this time.